EBA Canlı Ders Ortamında Alınan Runtime Hatası ve Çözüm Yolu

Merhabalar 🙂 ,

Bilindiği üzere şuan içinde bulunduğumuz pandemi süresince Milli Eğitim Bakanlığı eğitimlerini uzaktan öğretim yoluyla sağlamaktalar. Bu ortamda bütün öğrenci ve öğretmenlerin kullandığı EBA yani Eğitim Bilişim Ağı. Bu ağda öğretmen ve öğrenciler interaktif olarak canlı derslere katılarak eğitimlerini sürdürmekteler. Yakın zamanda sistem ve donanım desteği verdiğim bazı müşterilerimden belli sorunların geldiğini gördüm ve onlara yardımcı olmaya çalıştım. Bu hatayı öğretmen kullanıcı olarak ders vermeye başlamadan önce aldım ve sorunu aşağıda gösterdiğim aşamaları yaparak çözdük.

Şöyle ki aldığımız hata alttaki görselde görüldüğü üzere api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll hatası bunun nedeni basitçe Windows kütüphanerlerinde bu dosyanın yer almamaması / dosyanın bozulması veya işletim sistemi tarafından güncelliğinin bulunmamasıdır. Burada yapacağız işlemler sadece Windows 7 SP1 işletim sisteminde yer alan hata için geçerlidir.

1. Aşama;
Burada eksik olan bu dosyayı yazının altındaki indirme linklerinden api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll dosyayı sisteminize uygun olanı indirdikten sonra “Bilgisayarım > C: > Windows > System32” içine kopyalayıp yapıştıracağız. Eğer karşımıza bir uyarı gelirse bu dosyaya kopyala ve değiştir demeliyiz. Tabiki işletim sistemimiz 32 Bit ise bu klasöre, eğer 64 Bit ise bu klasöre attıktan sonra ayrıca “Bilgisayarım > C: > Windows > SysWOW64” klasöründe aynı işlemi yapmalıyız. (Bu dosya değiştirme işlemini Windows 10 işletim sisteminde de yapabilirsiniz.)

2. Aşama;
Daha sonra yine sistemin ihtiyacı olan Microsoft C++ Runtime 2019 yazılımını sistemimize kurmalıyız. Bu işlemler İleri İleri şeklinde olduğu için ekstra görsel ekleyip konuyu uzatmak istemedim. Biliyorum bir çoğunuz derse başlayamamanın verdiği stresle bu yazıyı okuyor ve faydalanmaya çalışıyorsunuz.

3. Aşama;
Bu aşama da işletim sistemimizin ihtiyacı olan bir güncellemeyi yüklememiz gerekmektedir.(KB2999226 Güncellemesi) Muhtemelen işletim sisteminiz düzenli olarak güncelleniyorsa bu güncelleme sisteminizde vardır. Eğer yoksa bu güncellemelerin linkini aşağıda vereceğim. Bu güncellemeleri yüklerken “Bu güncelleme sisteminizde yüklü” gibi bir uyarı alırsanız doğrudan EBA Canlı Ders uygulamasını kullanmaya başlayabilirsiniz.

Burada size bu hatayı giderme yöntemlerini açıkladım. Farklı sorunlarla karşılaşırsanız uzaktan destek almak için benimle buradan iletişime geçebilirsiniz.

Umarım faydalı olabilmişimdir. Şimdiden iyi dersler. 🙂 ?

İndirme Linkleri

api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll 32 Bit İndir

api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll 64 Bit İndir

Windows 7 Güncellemesi 32 Bit İndir

Windows 7 Güncellemesi 64 Bit İndir

Microsoft C++ Runtime 2019 İndir


Uyarı: Bu işlemleri yaparken bütün sorumluluk size aittir olası yanlış yapılan işlemler sonucunda tarafım sorumlu tutulamaz.

Kaynak belirtildiği sürece buradaki bütün materyaller serbestçe kullanılabilir. Aksi halde T.C. Anayasasının 5846 maddesine (FSEK) göre hukuki yönden suçtur.

Bir Cevap Yazın