Twitter’da Kapak Fotoğrafını İndirmek (Programsız)

Merhabalar 🙂

Bugün sizlere küçük ama herkesin zaman zaman ihtiyaç duyduğu faydalı bir bilgiyi paylaşmak istiyorum. Twitter’da bazen takip ettiğiniz bir kişinin kapak fotoğrafını beğenebilirsiniz. Fakat bu “Sağ Tık, Resmi Farklı Kaydet” gibi bir fonksiyonla ne yazık ki olmaz. Hatta yine “Sağ Tık, Kaynağı Görüntüle” diyip oralarda sonu .jpg ve ya .png dosyalarını ararız. Sonuç ne yazıkki yine hüsran. Çünkü Twitter gibi dünyaca ünlü markalar kodlarını gizlerler. Yinede elimizde bir kaç yöntem sayesinde kapak fotoğrafını indirebiliyoruz. Bunu 5 aşamada anlattım. 🙂

Gelelim adım adım uygulamaya;

  • Öncelikle kendiniz ya da farklı bir profile ait kapak fotoğrafını indirmek istediğiniz bir profili açınız.
  1. Açtığınız profilde klavyeden “F12″ tuşuna basınız,
  2. Gelen ekranda (ilk ekranda Elements kısmı gelmektedir.) sağ tarafta “Source” yani kaynak kısmına geliniz,
  3. Fotoğrafta gösterildiği üzere “Page” kısmında “pbs.twimg.com” dizinine geliniz.(Bu dizin Twitter’ın geçici görsellerinin bulunduğu yer).
  4. Son olarak bu dizinin altında yer alan “Profile Banners” dizinine geliyoruz. Burada çıkan sayı ile başlayan dizinlerin (sizde daha fazla ya da eksik olabilir.) içlerini kontrol ediyoruz. Fotoğrafta da görüldüğü üzere “1500×500” ile başlayan nesnenin üzerine bastığımızda, yan kısımda fotoğraf görülmektedir. Buradan fotoğraf üzerine sağ tıklayarak yeni sekmede aç diyebilir ordanda fotoğrafımızı bilgisayarımıza indirebiliriz.

Not: Tarayıcı: Google Chrome. Çözünürlük: 1440×900

Kaynak belirtildiği sürece buradaki bütün materyaller serbestçe kullanılabilir. Aksi halde T.C. Anayasasının 5846 maddesine (FSEK) göre hukuki yönden suçtur.

Bir Cevap Yazın